איך משנים את החיים ואת האירועים שבהם:
תוכנת המוח, רגשות נסתרים, אפיגנטיקה ונוירופלסטיות מיוצרות את המציאויות שלנו.
דמיינו את החיים כתזמורת,
תזמורת שמורכבת מעשרות אלפי כלים שמנגנים בו זמנית. אתם שומעים מוזיקה וקשה מאד להפריד בין אלפי הכלים שמנגנים. עכשיו תארו לעצמכם שאחד הכלים לא משמיע את הצליל שהוא אמור להפיק. לכם קשה להבחין בתקלה, היא נבלעת בכל שאר אלפי הכלים שמנגנים בוזמנית. כשתוכלו להבחין בכלי ה"מזייף" תוכלו להגיד שהכלי "חולה". ככה נראית המציאות האנושית. השוו כל גן שנמצא בתוככם ככלי בתזמורת שלמה שמייצרת "מציאות מוזיקלית אחת". המוח הוא המנצח על התזמורת והוא קובע, בהינף יד, איזה כלים ינגנו עכשיו ובאיזו עוצמה. זה התפקיד של האפיגנטיקה שבתוכנו, היא המנצחת הסמויה של תזמורת הגנים שבתוכנו, היא קובעת איזה כלי ינגן בכל רגע נתון, לכמה זמן ובאיזו עוצמה. אלה הם בדיוק החיים. כאשר כלי מסוים מקולקל, אין אפשרות לקלוט זאת באמצעות החושים או הציוד הרפואי הקיים, אבל יש דרכים אחרות, יעילות ומפתיעות בצורה מעוררת השתאות.
אפיגנטיקה: משולה למנצח על התזמורת
אפיגנטיקה פועלת כמו המנצח, קוראת את האינפורמציה הסביבתית, כפי שהיא נקלטת על ידי החושים - אקלים, בריאות, מצבים פיננסיים ואינטראקציות אנושיות.
האינפורמציה שמגיעה מהסביבה אינה משנה את כלי המוזיקה הבסיסיים איתם נולדת – ה DNA שלך, אלא משפיעה על אופן השימוש בכלים אלה. (ביטוי גנים). דמיינו את המנצח מדגיש קטעים מסוימים במוזיקה, ומשפיע על הסאונד הכללי. על המציאות.
2. נוירופלסטיות: התזמורת מתאמנת ומסתגלת
נוירופלסטיות מייצגת את התזמורת עצמה. זוהי היכולת המדהימה של המוח לשנות פיזית על ידי יצירת קשרים חדשים בין נוירונים (תאי מוח) וחיזוק או החלשת אלה הקיימים. כשהסביבה שלך משתנה, התזמורת עושה חזרות על יצירות חדשות. חוויות חדשות יוצרות מסלולים עצביים חדשים, המאפשרים לך להגיב בצורה שונה למצבים עתידיים.
3. תכנות מסלולי מוח חדשים: כלים חדשים לתזמורת. כלים משני חיים
חשבו על המסלולים החדשים האלה כעל קיצורי דרך שהתזמורת מפתחת כדי לנגן חלקים ספציפיים במוזיקה בצורה חלקה יותר. חיים באקלים קר עשויים להוביל לחיזוק מסלולים הקשורים לוויסות חום. עם הזמן, המסלולים היעילים הללו "נצרבים", ומאפשרים הסתגלות לסביבה הנוכחית שלך.
4. התאמה לסביבות שונות:
אקלים וסביבה פיזית: האפיגנטיקה והמוח מסוגלים להסתגל במידה מסוימת. לדוגמה, ירידה בריכוז החמצן בגובה רב עשוי לגרום למוח להתאים דפוסי נשימה (מסלולים עצביים חדשים). עם זאת, יש גבולות להסתגלות הזו, וסביבות קיצוניות עדיין יכולות לגרום לבעיות ואף למוות.
סביבה פסיכולוגית: סביבות עוינות יכולות להוביל לערנות אפיגנטית, שבה הגוף שלך נמצא כל הזמן בכוננות גבוהה. לעומת זאת, סביבות רגועות עשויות לעורר מצב של שאננות. המוח שלך מתאים את המסלולים העצביים שלו כדי לנווט במצבים אלה.
סביבות חברתיות וכלכליות: בעוד שהתנסויות ומסקנות מהעבר יכולות להשפיע על ההתנהגות שלנו, ההסתגלות האמתית מתרחשת עם קשרים עצביים חדשים.
קשיים פיננסיים עשויים להוביל אותך לפיתוח אסטרטגיות תקצוב חדשות (מסלולים חדשים). עם זאת, ייתכן שהאסטרטגיות הללו לא יהיו אופטימליות עבור מצבך הבריאותי, או איכות יחסי האנוש שלך.
הדף לרופאים