המדע מאחורי הטיפול החדשני במחלות, ללא תרופות

פריצת דרך משמעותית דרך המוח

תינוק חמוד
הבנת משחק הגומלין בין מסלולי מוח ואפיגנטיקה ביצירת מחלות: התקדמות ברפואה מדויקת - כלי פשוט וזמין לכל אדם

מבוא
בשנים האחרונות, התקדמות במדע הרפואה חשפה קשרים מורכבים בין מסלולי מוח, אפיגנטיקה והופעה והתקדמות של מחלות שונות. הבנת הקשרים הללו פתחה אפיקים חדשים להתערבויות טיפוליות מותאמות אישית המכוונות למנגנונים הבסיסיים, יוצרי המחלה ולא רק לטיפול בסימפטומים.

מיפוי נתיב המוח: חשיפת מורכבות נוירולוגית
טכניקות הדמיה מודרניות חוללו מהפכה ביכולת שלנו למפות מעגלים עצביים בתוך המוח האנושי בדיוק חסר תקדים ("התפתחויות חדשות בהפרעות נוירולוגיות", "טיפול במצבים נוירולוגיים"). טכניקות כמו MRI פונקציונלי (fMRI) וטומוגרפיה פליטת פוזיטרונים (PET) מספקות תובנות לגבי האופן שבו מסלולים ספציפיים במוח מווסתים תהליכים פיזיולוגיים ומגיבים לגירויים חיצוניים. מיפויים אלו חשפו דפוסים ברורים של פעילות מוחית הקשורה למצבים רפואיים.

תובנות אפיגנטיות: פענוח מנגנונים מולקולריים
במקביל להדמיה עצבית, התקדמות באפיגנטיה הבהירה שינויים דינמיים בביטוי הגנים המתרחשים ללא שינויים ברצף ה-DNA ("מחקר חדש במחלות אוטואימוניות"). מנגנונים אפיגנטיים מרכזיים כוללים מתילציה של DNA, שינויים היסטונים וויסות RNA לא מקודד, אשר ממלאים תפקידים קריטיים בתפקוד התא וברגישות למחלות ("פיתוחים חדשים בחקר הסוכרת").

אינטגרציה של מסלולי מוח ואפיגנטיקה: פתוגנזה ספציפית למחלה
השילוב של מיפוי מסלולי מוח וניתוח אפיגנטי חשף מסלולים קוגניטיביים ולא קוגניטיביים ספציפיים למחלה הקשורים בפתוגנזה ("מחקר בהפרעות נוירולוגיות"). לדוגמה, מחקרים זיהו פעילות מוחית חריגה ושינויים אפיגנטיים הקשורים לסרטן, מחלות לב וכלי דם, מחלות אוטואימוניות והפרעות נוירולוגיות ("מחקר במחלות לב וכלי דם", "ריפוי הפרעות נוירולוגיות").

השלכות טיפוליות: גישות רפואה מדויקות
חמושים בתובנות נוירו-ביולוגיות ואפיגנטיות מקיפות, מתפתחות אסטרטגיות טיפוליות מותאמות אישית ("אפשרויות טיפול במחלות אוטואימוניות"). אסטרטגיות אלו כוללות התערבויות ממוקדות שמטרתן לווסת מסלולים ספציפיים למחלה באמצעות טיפולים קוגניטיביים התנהגותיים, אפנון מסלול עצבי וטיפולים אפיגנטיים ("טיפולים חדשים לכאב כרוני").

כיוונים עתידיים: לקראת טיפול רפואי מותאם אישית
הסינרגיה בין מיפוי מסלולי מוח וניתוח אפיגנטי מסמנת שינוי פרדיגמה לעבר טיפול רפואי מותאם אישית ("שיטות חדשות למערכת החיסון"). מעבר לטיפול בסימפטומים, גישה זו שמה דגש על אסטרטגיות מניעה המותאמות לנטייה גנטית אינדיבידואלית ולגורמים סביבתיים ("מחקר אחרון על מצבי רוח").

סיכום
לסיכום, ההתכנסות של מיפוי מסלולי מוח וניתוח אפיגנטי מייצגת התקדמות מרכזית במדע הרפואה ("סימפטומים של מחלות לב וכלי דם"). על ידי פתיחת המשחק המורכב בין תפקוד נוירולוגי לביולוגיה מולקולרית, גישה משולבת זו לא רק משפרת את דיוק האבחון אלא גם מבשרת על עתיד של טיפולים מדויקים המותאמים לפרופילים הייחודיים של מטופלים בודדים ("חיים עם סוכרת").

בעוד מחקר מתמשך ממשיך לחדד את ההבנה שלנו לגבי אינטראקציות מורכבות אלה ("מניעת הפרעות שינה"), הסיכויים לשיפור תוצאות המטופלים והפחתת עומסי הבריאות נראים מבטיחים ("ריפוי המערכת החיסונית"). אימוץ המתודולוגיות החדשניות הללו טומן בחובו את הפוטנציאל להגדיר מחדש את הנוף של הרפואה המודרנית, להציע תקווה לפתרונות בריאות יעילים, אנושיים ומותאמים אישית ("החדשות האחרונות בלחץ הדם").

סימוכין:
Brain Pathway Mapping and Neuroimaging Techniques:
· Biswal, B., Yetkin, F. Z., Haughton, V. M., & Hyde, J. S. (1995). Functional connectivity in the motor cortex of resting human brain using echo-planar MRI. Magnetic Resonance in Medicine, 34(4), 537-541.
· Raichle, M. E., & Mintun, M. A. (2006). Brain work and brain imaging. Annual Review of Neuroscience, 29, 449-476.
· Yeo, B. T., Krienen, F. M., Sepulcre, J., Sabuncu, M. R., Lashkari, D., Hollinshead, M., ... & Buckner, R. L. (2011). The organization of the human cerebral cortex estimated by intrinsic functional connectivity. Journal of Neurophysiology, 106(3), 1125-1165.
Epigenetic Mechanisms and Disease:
· Feinberg, A. P., & Vogelstein, B. (1983). Hypomethylation distinguishes genes of some human cancers from their normal counterparts. Nature, 301(5895), 89-92.
· Bird, A. (2007). Perceptions of epigenetics. Nature, 447(7143), 396-398.
· Allis, C. D., & Jenuwein, T. (2016). The molecular hallmarks of epigenetic control. Nature Reviews Genetics, 17(8), 487-500.
Precision Medicine and Therapeutic Approaches:
· Collins, F. S., & Varmus, H. (2015). A new initiative on precision medicine. New England Journal of Medicine, 372(9), 793-795.
· Schork, N. J. (2015). Personalized medicine: Time for one-person trials. Nature, 520(7549), 609-611.
· Horgan, D., & Jansen, M. (2019). From experimental model to precision medicine: A century of breast cancer research. Nature Reviews Cancer, 19(8), 439-455.
Future Directions in Personalized Healthcare:
· Topol, E. J. (2019). High-performance medicine: The convergence of human and artificial intelligence. Nature Medicine, 25(1), 44-56.
· Khoury, M. J., Galea, S., & London, A. J. (2016). When evidence is not enough: Basis for evidence-based policy. American Journal of Public Health, 106(1), 99-100.
· Verma, I. M., & Chakravarti, A. (2017). Gene editing and the future of medicine. JAMA, 317(21), 2173-2174.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC11011998/
https://www.nature.com/articles/s41392-022-01211-8
https://www.nature.com/scitable/topicpage/epigenetic-influences-and-disease-895/#:~:text=The%20behavior%20of%20a%20person's,a%20critical%20role%20in%20disease.&text=The%20external%20environment's%20effects,can%20be%20inherited%20in%20humans.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30259561/

https://biomodal.com/blog/epigenetics-unlocking-the-secrets-of-gene-regulation/

https://www.nature.com/articles/s42003-023-04713-5
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8282508/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7877825/
https://www.sciencedirect.com/topics/neuroscience/neural-pathway



התפתחות מחלות:
שינויים אפיגנטיים, כמו בדוגמה לחשיפה ל UV יכולים להפעיל או להשתיק גנים הקשורים למחלות. לדוגמה, דפוסי מתילציה לא תקינים של DNA עלולים להוביל להפעלה חריגה של אונקוגנים או השתקה של גנים מדכאי גידול, מה שתורם להתפתחות סרטן.


בריאות הנפש:
צריכה תזונתית ובחירות אורח חיים יכולות להשאיר סימנים אפיגנטיים המשפיעים על תפקוד המוח ועל בריאות הנפש. חומרים מזינים מסוימים ממלאים תפקיד במתילציה של DNA והסטון, אשר יכול להשפיע על תפקוד הגנים ועל הרגישות להפרעות בבריאות הנפש.


יכולות ניהול - קבלת החלטות לדוגמה:
בעוד שהקשר בין אפיגנטיקה וקבלת החלטות מורכב, מחקרים מתפתחים מראים שמנגנונים אפיגנטיים יכולים להשפיע על התנהגויות ותפקודים קוגניטיביים העומדים בבסיס הבחירות שלנו.




משקל גוף:
גורמים אפיגנטיים מעורבים גם בהשמנה ובמחלות מטבוליות. לדוגמה, הסביבה שלפני הלידה ואחרי הלידה המוקדמת יכולה להשפיע על סימנים אפיגנטיים המשפיעים על אגירת השומן ועל חילוף החומרים, שעלולים להוביל להשמנה בשלב מאוחר יותר בחיים.



למעשה, אפיגנטיקה היא המחקר של האופן שבו הסביבה וההתנהגויות שלנו, כגון תזונה, מתח וחשיפה לרעלים, יכולים לשנות את אופן פעולת הגנים שלנו, מה שעלול להוביל לתוצאות בריאותיות שונות ולהשפיע על ההתנהגות והפיזיולוגיה שלנו.



רקע מדעי - פילוג'יקה
כל התאים בגוף מקורם בתא ראשוני יחיד המכונה זיגוטה. הזיגוטה עוברת חלוקות והתמיינות מרובות ליצירת סוגים שונים של תאים, רקמות ואיברים בגוף. על ידי התחקות למקור משותף זה, אנו יכולים לזהות את השינויים האפיגנטיים הבסיסיים המובילים לבעיות בריאותיות.

ניסוי מחשבתי:
פילוג'יקה משתמשת בניסויי מחשבה כדי להתחקות מנקודת ההתחלה של המחשבות והרגשות המודעים, היומיומיים ועד להגעה לרכיבים בתא הזיגוטה לצורך מציאת השינויים האפיגנטיים הנדרשים לשינוי המצב דורש התיקון, השינוי, השיפור.
תהליך זה עוזר לזהות סטיות אפיגנטיות שהתרחשו לאורך זמן עקב השפעות סביבתיות ואורח חיים. על ידי איתור סטיות אלו, נוכל להבין טוב יותר את הגורמים הבסיסיים לבעיות בריאות.

Feelogica Science:
בניגוד לאמונה: בניגוד למה שנהוג לחשוב: הכימיקלים המיוצרים בגוף נוצרים ממנגנון שמתחיל בפרשנות ההישרדותית האוטומטית והלא מודעת של המוח לאותות שנקלטים מהחושים. אותות אלה מעובדים על ידי המוח ויוצרים כימיקלים רבים ושונים. לדוגמה, כאשר הגוף נתקל במצב מלחיץ, הוא מייצר קורטיזול. הנוכחות של קורטיזול מתפרשת על ידי המוח כמתח, מה שמוביל לחוויה רגשית של חרדה. גישה זו מדגישה את ראשוניותם של תהליכים כימיים בעיצוב המצבים הנפשיים והרגשיים שלנו.

כימיקלים ומחלות: כימיקלים רבים עלולים ליצור מחלות כאשר הם נספגים ברקמות הגוף. כל מחלה מתאימה לרקמות הספציפיות שסופגות את הכימיקלים הספציפיים הללו.

יכולת האזנה להפרשות הכימיות: מלמדת אנשים להקשיב לגוף הכימי שלהם, תוך שימוש בו כמיקרופון כדי לזהות אירועים מזיקים בזמן אמת. מודעות מוגברת זו מאפשרת תגובות מידיות לשינוי מגמת המחלה.

עקיפת מסלולי מוח בעייתיים: פילוג'יקה מאמנת את המוח לעקוף מסלולים היוצרים בעיות, בדומה ללמד ימני לכתוב ביד שמאל. על ידי יצירת מסלולים עצביים חדשים, המוח יכול להסתגל לדרכים חדשות בתוכו - מה שמוביל לתוצאות בריאות יותר.
אודות פילוג'יקה

פילוג'יקה עוסקת בחקר תהליכים במוח אבל בגישה שונה לחלוטין מהמקובל.
בפילוג'יקה החלטנו לחקור את מה שאנחנו קוראים "תוכנת המוח".
מצאנו שתוכנת המוח האנושית שולטת בכל תחומי החיים אבל החלטנו להתמקד תחילה רק בנושא הבריאות והמחלות. תחומים חשובים נוספים כמו משקל גוף, יחסים, גורמי הצלחה וכו' החלטנו לטפל במועד מאוחר יותר.

קצת על תוכנת המוח:
ההחלטה על התמקדות על תוכנת המוח נבעה בגלל נקודת ההנחה, שלימים גם התגלתה כנכונה ומוצלחת, שהמוח הוא מחשב משוכלל ולא מוכר, שמתוכנת מראש לקחת את חיינו במסלול שמגיע אליו דרך הגנטיקה. אחר כך, במהלך כל החיים המוח ינסה לבצע תיקוני תוכנה בהתאם לנסיבות החיים.

לכל תגלית שמצאנו חיפשנו את המקבילה הרפואית.
ההתאמות של המוח לתנאי הסביבה התגלו בתחום הרפואי – אפיגנטיקה
כשהתעמקנו באפיגנטיקה ראינו שגם הרפואה מכירה במנגנון האפיגנטי שאחראי להרבה מאד מהמחלות

כדי למצוא דרך לשליפת תוכנת המוח שחקרנו איך החוקרים הגדולים ביותר בתולדות האנושות הצליחו למצוא את תגליותיהם. הסתבר לנו שרובם השתמשו במנגנון שאיינשטיין (שהרבה להשתמש בשיטה) נתן לה את השם – "ניסוי מחשבתי". ראינו שליאונרדו דה וינצ'י, גלילאו, מקסוול ועוד רבים אחרי השתמשו בשיטה זו.
כשחיפשנו חוקרים גדולים בתחום הרפואי מצאנו שם אפילו את לואי פסטר – מגלה שיטת הפסטור!  (יחד עם שמות רבים אחרים)

הקדשנו כעשר שנים להתאמן על השיטה ועוד 4 שנים להפוך אותה לקלה וזמינה לכל אחד בתוך שניות!
הצלחנו להביא השיטה לשימוש אפילו דרך שיחת וידאו פשוטה!

היום, בדרך הזו אנחנו מאפשרים לכל אדם לחשוף את תוכנת החיים שלו בתוך שעות בודדות.

אחרי פריצת הדרך הזו, ידענו שהיא לא מספיקה, היינו חייבים גם למצוא דרך להשתיל אפיגנטיקה משנת חיים במוח.

חיפשנו שוב, בתולדות האנושות איך ביצעו שינויים אפיגנטיים והגענו לתגלית פשוטה – אך משנת חיים. אם לוקחים אדם שרגיל לכתוב ביד שמאל וקושרים לו את היד – הוא ילמד לכתוב ביד ימין. אם נשאיר לו את יש שמאל קשורה מספיק זמן, הוא ימשיך לכתוב, במשך כל חייו הלאה ביד ימין.

ידענו שאם נצליח לקשור את התהליך האפיגנטי שמייצר את המחלה "מאחורי הגב" (זהו כמובן רק דימוי) ונאלץ את האדם להשתמש בתהליך חדש – "לכתוב ביד ימין" – הרי שסיכוייו לשפר את בריאותו גדולים מאד.

ניסוי מחשבתי חדש פותח על ידנו כדי למצוא את התהליך המדויק שיחליף את התהליך יוצר המחלה ובו אנחנו מלמדים את האדם להשתמש.

אלה הם עקרונות השיטה, הם פשוטים אחרי שפיתחנו את כל הכלים שמאפשרים לכל אדם להגיע לתהליכים במוחו שיוצרים את מחלתו ולהחליפם בתהליכים ייעודיים ומותאמים אליו – לשיפור מצבו.
אריה אריאב
מפתח פילוג'יקה
אודות מפתח השיטה

אם מישהו היה אומר לי בשנת 2008 שאתעסק במשהו כמו פילוג'יקה – הייתי חושב שהאיש איבד את שפיותו.
כל שעסקתי בו באותן השנים היה פיתוח מוצרים רפואיים פורצי דרך ומה שעניין אותי זו ההצלחה. האגו.
שורת אירועים שלא הייתה מעולם תלויה בי גרמה לי להוריד את עיני מעולם ההייטק, היזמות, הניהול והצורך להצלחה עסקית.
חוויתי בעיות הרפואיות שצצו בחיי ותהיתי לתוכי מה הסיבה שהן הופיעו פתאום. הייתי אדם בריא, נמרץ – מה קורה כאן.
אפשר לומר שלא נשארו לי כל ברירות אלא לבחון מה גרם לבעיות הרפואיות שפקדו אותי.
מכיוון שהייתי מוקף ברופאים רבים שחלקם עבדו עבורי בחברה, חלקם היו במועצת המנהלים של החברה שלי וחלקם השתתפו בפרויקטים משותפים – ברור שקיבלתי את הטיפול הטוב ביותר שהרפואה יכולה הייתה לתת לי.
למרות הטיפול הרפואי המעולה, נשארתי עם השאלה, למה אני, אדם בריא, עוסק בספורט באופן שוטף, צמחוני שמעולם לא חווה בעיות רפואיות קשות מהצטננויות – חווה אירועים אלה.

כך נחשפתי לאפיגנטיקה. מרגע זה מבול בלתי פוסק של שאלות נקרו בראשי:
האם ניתן לשנות את האפיגנטיקה
האם ניתן היה למנוע את הבעיות הרפואיות
האם יש דרך חזרה

מכיוון שהייתי בקיא בעולם התוכנה ודרך מקורבי הרופאים יכולתי לראות שהם מטפלים רק בסימפטומים, במה שכבר מתגלה לעין או למכשירים אבל לא במקורות שיוצרים את הבעיה, חשבתי לעצמי – "למה שלא אצא מהקופסה?" ואשתמש במה שאני יודע, תוכנה, מציאת תקלות בתוכנה, תיקוני תוכנה. זכרתי שאני לא חייב להיות רופא כדי למצוא פריצת דרך בתחום הרפואי, ראיתי שמות רבים שאפילו קיבלו פרס נובל לרפואה שלא היו רופאים כמו: רודולף קוך, ארנסט צ'יין, הנרי בקרל, אמיליו סגר, רוג'ר גריי, אריק קנדל ואחרים.

ידעתי שאני מחויב לחקור את נושא תוכנת המוח, היא תוכנת החיים עד תום. אולי בשביל זה נולדתי.

עם הגעתי ליכולת למצוא את תוכנת המוח של בני האדם התחילו אנשים רבים להגיע ולהיעזר ביכולת זו כדי לשפר את חייהם, הגיעו אנשים שרצו לרזות, אחרים שרצו יחסים מוצלחים עם בני זוג, מנהלים שרצו להצליח, חולים רבים.

כאשר ראיתי שכמות האנשים שמגיעים גדולה ועשיתי לעצמי מעט חשבון נפש – למי לתת עדיפות, הגעתי למסקנה שאקדיש את חיי לחולים.

אני לא מתיימר להחליף את הרפואה המוכרת, כל מה שאני רוצה הוא רק לעזור לאנשים למצוא את המקור למחלתם בתוך מוחם ולסייע בידיהם להפסיק את הפעילות של מקור המחלה.

כדי לאפשר לאנשים להרגיש את השיטה, באופן מיידי על עצמם – החלטתי שלא לגבות מידית תשלום. החלטתי שכל בני האדם יכולים לדעת שיש להם תקווה לחיים טובים יותר ובריאים יותר.

ומה אני מקווה לעתיד: למצוא מספיק אנשים מוכשרים שיוכלו להשתתף בבית ספר לנושאי פילוג'יקה, מפולח להתמחויות שונות, מבריאות והרזיה ועד לשינוי המוח ליצירת יחסים טובים ומוצלחים והצלחה עסקית, לחינוך ילדים מוצלחים ולהפסקת חרדות. מי ייתן ומשאלתי זו תתגשם גם היא.